FASCINANTNE umetničke iluzije šminkerke Mirjane Kike Milošević koje prkose stvarnosti videlo je skoro 57 miliona ljudi na Jutjubu. Ona može da veže svoj stomak u čvor, postane nevidljiva, izgubi glavu, pa čak i da se pretvori u “zombi nevestu” ili drvenu lutku iz kutije.

Svojim čarolijama na koži privukla je i pažnju BBC-a koji je odradio prilog o umetnici u kom ona objašnjava šta se krije iza njenih kreacija.


Pročitajte još: NESTVARNO: Uznemiravajuće realistične iluzije od šminke (FOTO)


- Nije lako napraviti iluziju. Prvo mi treba ceo dan da se opustim, slušam muziku i dobijem inspiraciju. Tek sutradan pripremam, sto, šminku, ogledala i počinjem sa radom. Nekada mi treba dva, a nekad osam ili devet sati da napravim iluziju – objašnjava Mirjana za britanski medij.

Njen najgledaniji snimak, u kom “vezuje” sebe u čvor ima čak 11 miliona pregleda, a oduševljene reakcije u komentarima govore same za sebe.

- Volim ovo da radim zato što uživam da makar na dan budem neko drugi. Uostalom, pritom zabavljam ljude – rekla je “jutjuberka”.

Mirjanini snimci nisu maratonske epizode šminkanja uz detaljna objašnjenja. Veoma su kratki, jako dobro režirani, uz muziku u pozadini, pa je naizgled brza transformacija još upečatljivija.