Neobične čokoladice sa 50 odsto mesa
20. 06. 2016. u 23:33
Crveno meso se ne čini baš kao savršen sastojak za ukusne čokolade, ali naučnik sa Novog Zelanda veruje da će visoko proteinska čokoladica sa 50 % govedine posati veliki svetski hit i da će naći put do svojih kupaca
Crveno meso se ne čini baš kao savršen sastojak za ukusne čokolade, ali naučnik sa Novog Zelanda veruje da će visoko proteinska čokoladica sa 50 % govedine posati veliki svetski hit i da će naći put do svojih kupaca.
Novozelandski proizvođač napravio je čokoladice koje nemaju ukus mesa, već su napravljene od govedine i prekrivene su sa samo tankim slojem čokolade.
Izumitelj ovih čokoladica, tehnologMustafa Farouk, kaže da ga je zanimalo može li se nutricionistička vrednost mesa, odnosno proteina, preneti u masovno popularnu hranu kakva je čokolada.
Ovde je reč o potpuno novom proizvodu u kom ima najmanje 50 posto mesa. Najkrtiji komadi govedine prerađuju se u masu koju nazivaju "čokoladni maslac" i zatim prekrivaju čokoladom.
Prema opisima ljudi koji su ih probali, čokoladice su jako slatke i imaju malo ljepljivu teksturu koja podseća na slatkiš rahat, a ukus mesa se uopšte ne oseti.
Izumitelj čokoladica,Mustafa Farouk objasnio je da se čokoladice izrađuju od 100 odsto organske govedine.U "čokoladni maslac" od mesa dodaju se kurkuma i horopito ili novozelandski biber, a smesa se zatim šalje na daljnu proizvodnju i plasiranje na tržište.
Kako najvljuju iz gore pomenute kompaniuje kilogram goveđe čokoladice (čokolade od mesa) u prodaji će koštati 17 dolara, dok će se jedna čokoladica od mesa u maloprodaji prodavati za 2,50 dolara. Ove zanimljive i neobične mesne čokoladice imaju pet puta više proteina od standardnih.