Kako piše britanski "Dejli mejl", a tvrdi Fizičar Džon Brandenburg koji će danas na godišnjem okupljanju američkog društva fizičara predstaviti svoju teoriju da je nuklearni napad druge vanzemaljske rase "izbrisao i uništio" drevnu civilizaciju Marsovaca?!

U sklopu svoje čudne teorije Barandeburg tvrdi i da su stanovnici Marsa, poznati kao Sidonjani i Utopijanci, masakrirani u nuklearnom napadu, kao i da su dokazi genocida vidljivi i danas?!

Njegovo poslednje istraživanje usresređeno je na visoku koncentracije Xenona-129 u atmosferi Marsa, kao i urana i torijuma na njegovoj površini, što je uočila i Nasina letelica Odisej, prenosi portal "zanimljivostidana.com".

Naučnici su ranije istakli da pojava ovih elemenata nije iznenađujuća jer su prirodni elementi koji se nalaze svuda. Ali, Brandenburg je odlučan u tvrdnji kako se radi o ostacima dve nuklearne eksplozija na površini.

Kaže i da bi njegova teorija mogla objasniti i Fermijev paradoks, pre svega činjenicu zašto nam se niko još nije javio ako svemir obiluje životom.

On upozorava i da moramo biti u strahu od napada na našu planetu, kao i da pripremimo ljudsku misiju koja bi na Marsu proverila šta možemo da očekujemo, odnosno proširila znanje o tome što se dogodilo.

Stručnjak za NLO Nigel Watson tvrdi da Brandenburg nije prvi koji sugeriše da su Mars "ubile" nuklearne eksplozije.

"Ove priče i mnoge njihove varijacije predstavljaju mišljenje da je naš Sunčev sistem bio poprište nekoliko nuklearnih bitki između vanzemaljskih posetilaca i domaćina", rekao je i dodao kako Brandenburg iznosi tek nagađanja bazirana na našoj današnjoj svesti o moći nuklearnog oružja i našem strahu od njegove zloupotrebe.