Korisnici ''Tvitera'' već dugo traže opciju za uređivanje, ali ''Tviter'' se odavno odupire ideji tvrdeći da bi to uništilo realnost sadašnjeg trenutka tvitova. Međutim, u poslednje vreme, kompanija je počela da ublažava svoj stav u vezi sa uređivanjem tvitova, a nedavno je i CEO ''Tvitera'' Džek Dorsi podelio ideju o tome kako bi uređivanje tvitova moglo da funkcioniše.

Govoreći u epizodi Joe Rogan Experience, Dorsi je sugerisao da se uređivanje tvitova može obaviti između pet i 30 sekundi nakon što je tvit objavljen. To bi pomoglo da se očuva realnost sadašnjeg trenutka tvitova, tvrdi CEO. Takođe je sugerisao da trajanje uređivanja može biti dinamično u zavisnosti od konteksta, ali kako će ''Tviter'' to odrediti nije jasno.

PROČITAJTE JOŠ - ''Tviter'' testira nove funkcije poruka

Dorsi je takođe naveo da kompanija razmišlja o opciji koja će korisnicima omogućiti da vide originalni tvit, što znači da će, nakon što je tvit objavljen, korisnici moći da pogledaju originalni tvit pre uređivanja. Ovo bi sprečilo ''trolove'' i zlostavljače da uređuju svoje tvitove i tvrde da nisu krivi.

Da li će i kada ''Tviter'' uvesti opciju uređivanja, još uvek se ne zna. Kompaniji je u poslednje vreme ideja bila primamljivija, ali je prestala da potvrđuje da radi na ovoj funkciji.