''Majkrosoft'' je nedavno najavio da 1. novembra povlači ''Skajp klasik'', da bi istom prilikom objavio i neke od novih opcija koje stižu na ovaj servis.

Za početak, ''Majkrosoft'' planira da na ''Skajp'' donese poboljšanja kada su performanse u pitanju, te da se verzija nađe na sing--in ekranu, i da ima lak pristup prečicama na tastaturi. Nakon što ova poboljšanja budu spremna, ''Majkrosoft'' planira da donese i prozorčić koji će moći da menja veličine na desktopu, kao i snjipe funkciju za mobilne uređaje.

Planirana su i velika ažuriranja za deo koji služi za razmenu tekstualnih poruka, uključujući opciju za pretraživanje koja će omogućavati da se nađu konkretni delovi razgovora koji se trenutno vodi, opciju za promenu veličine fonta, deljenje ''Skajp'' kontakata, te čuvanje audio fajlova u MP3 formatu. Nakon toga kompanija planira da na servis donese i ''SMS konekt''.

PROČITAJTE JOŠ - Majkrosoft će uskoro cenzurisati Skajp i vaše Office dokumente

Tu su i poboljšanja koja se tiču video poziva, naročito ona koja uključuju kameru. Pored toga, kao i nove opcije koje su specijalizovane za ''Skajp'' u okviru ''Vindous 10'' operativnog sistema, pa bi neko naredno ažuriranje moglo da donese podeljeni ekran, koji bi bio naročito koristan na tabletima.

Nije precizirano kada će se tačno pojaviti najavljena unapređenja, ali se pretpostavlja da neće potrajati dugo dok ne stignu do korisnika.

(PC Press)