DUGOTRAJNIJA baterija Samsung DeX i unapređeni S Pen koji olakšava produktivnostu i omogućava uživljavanje uz zabavni sadržaj glavne su karakteristike najnovijeg tableta Galaxy Tab S4 koji je predstavila ova svetska kompanija. Ovaj novi android 2 u 1 tablet, kako navode iz Samsunga donosi iskustvo korišćenja koje omogućava vrhunsku produktivnost i mobilne funkcije koje obezbeđuju obavljanje radnji na najvišem operativnom nivou.

Moderan dizajn ekrana dolazi sa unapređenim funkcijama i četiri zvučnika pa ovaj uređaj poseduje sposobnosti poput pi-si računara. Tablet dolazi sa sAMOLED ekranom od 10,5 inča i rezolucijom 2.560 x 1.600. Samsung DeX omogućava da otvorite više aplikacija, uključujući i „aplikacije za Android“ i "Majkrosoft ofis" direktno na svom tabletu. S druge strane, unapređena S Pen olovka donosi prirodniji osećaj pri pisanju i crtanju.

Još jedna novina je i tablet Galaxy Tab A 10.5, koji je opremljen novim zabavnim opcijama i unapređenim audio i vizuelnim karakteristikama. Uz dodatne funkcije povezivanja, kao što je Samsung-ova SmartThings platforma, imate mogućnost upravljanja domom gde god se nalazili.

Ovaj uređaj omogućava gledanje filmova, igranje igrica, slušanje muzike ili pretraživanje sadržaja na ekranu sa razmerom u odnosu 16:10 i tankim okvirima. Četvorostruki zvučnici ugrađeni su u svaki ugao tableta za autentičan 3D zvuk, uz audio-podršku koju pruža Dolby Atmos.