Trenutno dostupne tehnologije su desktop računari, laptopovi, tableti i pametni telefoni, ali nove generacije nisu imale dodir sa nekim od njih

Ljudi najviše koriste ove tehnologije kako bi proverili Fejsbuk, gledali snimke na Jutjubu, tvitovali, čitali i slali mejlove. Takođe, sve češće se kupuje putem interneta, snima, uređuju i dele fotografije i video zapisi.

Pročitajte još - Kompjuter postao prečica do 800 "papira"


U nedavno obavljenoj "Apple" tv reklami za "iPad Pro", devojka je tokom celog dana koristila i nosila tablet, gde god bi išla. Potom je njena majka pitala šta radi sa svojim kompjuterom, na šta je devojka upitala: "Šta je kompjuter?".

Desktop računari i laptopovi su zastarela tehnologija, koja ne može više da kontroliše savremeni digitalni svet. Više ne morate da odete do kompjutera, sednete i tek onda pristupite internetu. Nova tehnologija je stalno tu, dok radite bilo šta, piše sajt "Bismarktribune".

Pročitajte još - Kinezi prave najmoćniji kompjuter na svetu

"Godinama smo digitalizovali praktično svaki aspekt realnog sveta: knjige, filmove, fotografije, muziku, lična dokumenta, porodične finansije i bankarstvo, obrazovanje i još mnogo toga", kaže kolumnista Džon Dvorak.

On objašnjava da su svi ti bitovi i bajtovi, koji plutaju internetom, u 'oblaku', kanalisani kroz jedan ili dva uređaja i postali su deo naše svakodnevice.