Aplikacija će da omogući američkoj kompaniji za društvene mreže da se proširi na tržište, tako što će da obuhvati i decu ispod 13 godina i da omogući kontrolu roditelja nad onim što njihovi ćerke i sinovi rade, piše “Miror”.

Do sada je Fejsbuk zahtevao da korisnici imaju najmanje 13 godina, a uvođenjem ove aplikacije pridobiće i mlađe korisnike, kako bi nadmašili konkurenciju drugih društvenih platformi kao što je “Snepčet”.

Istraživanje, koje je sproveo Fejsbuk, pokazuje da mlađa deca svakodnevno koriste tehnologiju, ali na aplikacijama napravljenim za tinejdžere i odrasle, pa se dovodi u pitanje da li njihova deca komuniciraju sa strancima.

Pročitajte još - Fejsbuk zna kada ćete se zaljubiti i raskinuti

Roditelji su spremni da dozvole deci uzrasta od šest do 12 godina da koriste društvene mreže sve dok postoji stroga roditeljska kontrola.

Za instaliranje ove nove aplikacije “Mesindžer Kids” biće potrebna saglasnost roditelja kao i njihovo odobrenje za kontakte dece.

„Videćemo kako će deca da koriste aplikaciju, pa ćemo da dodamo ažuriranja u narednim verzijama, ako bude potrebno”, rekla je portparolka Fejsbuka Loren Svenson.


Pročitajte još - Fejsbuk vraća stari News feed

Ovu aplikaciju na dečjem uređaju roditelji kontrolišu preko svog Fejsbuk naloga, i deca će moći da šalju fotografije, video zapise ili tekstualne poruke samo prijateljima koje su odobrili roditelji.

„Aplikacija je bila 18 meseci u razvoju, a trenutno je dostupna samo u Sjedinjenim Američkim Državama” rekla je Svenson.