BANjALUKA - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Aliji Hrustiću iz Prijedora i osudio ga na 30 godina zatvora zbog ubistva supruge Azre Hrustić i ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio sa 54 udaraca nožem i sekirom!

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud, u trećestepenom postupku, odbio žalbe odbrane i tužilaštva.

- Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe tužilaštva i branioca optuženog i potvrđuje se drugostepena presuda Vrhovnog suda RS kojom je Hrustić oglašen krivim za teško ubistvo i osuđen na 30 godina zatvora - navodi se u odluci Vrhovnog suda RS.

Stravični zločin počinjen 27. maja 2017. godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. U presudi se navodi da je Hrustić kobno jutro došao do kuće da potraži svog maloletnog sina.

- Kada je u dvorištu primetio auto od Envera Halilagića iz svog auta je uzeo je sekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao i udarao dok ih nije usmrtio - navodi se u presudi.

Alija Hrustić sa suprugom Azrom /Foto: Facebook


PROČITAJTE I: Alija je zatekao suprugu u krevetu sa ljubavnikom, ubio ih je sa 54 udarca sekirom, a sad kaže da “nije to planirao”

Koliko je monstruozan bio ovaj zločin svedoči i činjenica da je nož kojim je ubistvo počinjeno pronađen zariven u polni organ Hrustićeve supruge. Nakon krvavog pira Hrustić je, prema tvrdnji odbrane, pokušao da izvrši samoubistvo vešanjem, ali je to sprečio njegov sin. Hrustić se potom sam predao policiji i od tada se nalazi u pritvoru, koji mu je uračunat u izrečenu kaznu.