Na svečanoj sednici Skupštine grada Bijeljine, povodom 24. septembra, dana oslobođenja od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu, najviše priznanje - Povelju grada,dodeljeno je Aleksandru Vučiću,predsedniku Republike Srbije.


Predsedniku Vučiću priznanje je dodeljeno za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture Republike Srpske, odnosno izgradnji auto puta Beograd-Sarajevo. Nagradu je u ime predsednika Vučića primio Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije.


- Uveren sam da autoput neće imati jedan smer nego dva, da će ne samo odvoditi ljude iz Bijeljine, nego i dovoditi zbog ekonomije, najviše zbog posla po čemu je Bijeljina jedan od prvaka Republike Srpske. Takođe zbog lepote Bijeljine, ali i da ljudi upoznaju ovaj deo Srpske, da upoznaju jedan izuzetno čestit ,marljiv i vredan narod - rekao je Selaković.


Pročitajte još: Povelja grada Bijeljina predsedniku Srbije Vučiću ali i Dodiku


- Nama je opredeljenje,da Bijeljina bude grad budućnosti, a povezivanje Bijeljine sa Srbijom, Sarajevom i Banjalukom će nam otvoriti novi prozor u svet i biti novi zamajac u razvoju grada,istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.


Svečana sednica Skupštine povodom Dana oslobođenja Bijeljine - Foto: B.Milošević


- Danas proslavljamo 76 godina od kako je Bijeljina prvi put oslobođena u Drugom svetskom ratu, ali i odajemo počast svim borcima i devetorici narodnih heroja iz Semberije, koji su u toj borbi dali živote za slobodu, podsetio je Slaviša Marković, predsednik Skupštine grada na početku svečane sednice.


Talentovani Đorđe Perić, najmlađi dobitnik medalje „Filip Višnjić“ - Foto: B.Milošević


Sednici je prethodilo polaganje cveća i venaca ispred spomenika borcima Semberije iz poslednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata...Medalja „Knez Ivo od Semberije“ za dr Milenka Popovića – Foto: B.Milošević