Modričani zaposleni na privremenom radu u Švajcarskoj prikupili su sredstva za kupovinu sanitetskog vozila za potrebe Hitne službe modričkog Doma zdravlja.

Vozilo u Modriču dopremio je Boris Đurić koji je bio jedan od prvih ljudi u organizaciji ove humanitarne akcije u Švajcarskoj.

- U kontaktu sa radnicima hitne sužbe dogovorio sam se da krenemo u ovu akciju. Pored nas modričana mnogo je i Švajcaraca koji su pomogli u kupovini ovog vozila, Posebno bih napomenuo gospodina Bernaskonija koji je obećao još ovakvih akcija.

Vozilo je u odličnom stanju, samo je potrebno da se unutrašnjost vozila opremi potrebnim medicinskim aparatima. Nadam se da će dugo koristiti hitnoj službi i pacijetima ovog Doma zdravlja - naglasio je Đurić.

Pročitajte još: DONACIJA BOLNICI ZA HRONIČNU PSIHIJATRIJU U MODRIČI: Oprema za laboratorijsku dijagnostiku

Ključeva od doniranog vozila preuzeo je Darko Stefanović direktor modričkog Doma zdravlja ocenivši da je vozilo dobro došlo za Dom zdravlja u Modirči.

- Ovo vozilo iskoristiće se za prevoz pacijenata, olakšaće nam organizaciju transporta pacijenta do bolnice u Doboju. Imamo tri sanitetska vozila za hitan prevoz, ovo je četvrto. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su učestovali u ovoj humanitarnoj akciji - rekao je Stefanović.

U modričkom Domu zdravlja primarnom zdravstvenom zaštitom obuhvata je 30 hiljada stanovnika Modriče i Vukosavlja.Vid Blagojević