OKRUŽNI sud u Banjaluci osudio je bivše inspektore Odeljenja za narkotike CJB Banjaluka Srđana Radulovića i Ognjena Stijaka na ukupno 14 godina i tri meseca zatvora zbog trgovine drogom i drugih krivična dela.

U ponovljenom postupku Radulović je kao organizator kriminalne grupe osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora, a Stijak kao član te grupe na pet godina i tri meseca, što je praktično već odležao. Izrečena im je i mera zabrane obavljanja dužnosti od najmanje pet godina.

U odnosu na raniju presudu Vrhovnog suda RS, koju je ukinuo Ustavni sud BiH zbog povrede prava na pravično suđenje korišćenjem nezakonitih dokaza, kazne su im umanjene. Raduloviću za dve godine, a Stijaku za svega dva meseca.

Pročitajte još - Bivšim banjalučkim inspektorima se ponovo sudi

U presudi se navodi da su Radulović i Stijak od 2011. do oktobra 2013. formirali kriminalnu grupu koja je u Banjaluci prodavala heroin i marihuanu, koristeći infrastrukturu MUP RS, što im je uzeto kao posebno otežavajuća okolnost. Grupu su činili još i inspektor Marko Kovačević, ranije osuđen na šest godina zatvora, narko-diler Goran Bošnjak, koji je sporazumno osuđen na dve godine i inspektor Slavko Đurić, koji je kao svedok pokajnik raskrinkao grupu i dobio šest meseci zatvora.