ILIJA Grahovac, poznatijikao Zmaj od Šipova, koji je uhapšen u četvrtak ujutru na imanju u Šipovu, u teškom je zdravstvenom stanju, rekao je za „Novosti“ njegov advokat Dušan Tomić.


Kako saznajemo, otkada je u četvrtak uhapšen i odvezen u zatvor Tunjice, Grahovac ništa nije jeo niti je kap vode uzeo u usta.


- Plašim se za njegovo zdravlje, a ne želi da se pojavi kod sudije za koga smatra da ga je, mimo prava i pravde, smestio u pritvor - priča Tomić i dodaje:


- Po cenu života, a ne slobode, neće da se pojavi kod tog sudije za koga smatra da ga maltretira, na razne načine, skoro godinu dana od kada traje suđenje za nanošenje navodne lake telesne povrede meštaninu, koji mu je nožem rasporio kravu. Sudska odluka je neverovatna, sud mu je odredio najtežu meru pritvor, mada postoje druge, blaže mere, kako bi se obezbedilo prisutvo optuženog ili bilo koga drugog na sudu.


PROČITAJTE I: Određen pritvor Zmaju od Šipova: Odbrana čeka rešenje


Advokat poznatog rijaliti učesnika je napisao žalbu na određeni pritvor, u kojoj on i njegov branjenik traže izuzeće sudije, koji je Grahovcu odredio pritvor i poručuje da je krajnje vreme da se pravo i pravda, u istinskom smislu, okrenu i prema Zmaju od Šipova, koji ima oko 400 grla stoke o kojoj sada nema ko da brine.