U BREGOVIMA je počela izgradnja novog objekta Trebinjske gimnazije, zadužbine Rodoljuba Draškovića koji kaže da je i dosad najveća dela činio na Veliku Gospojinu, pa veruje da će tako biti i sa najznačajnijom investicijom njegovom životu, vrednom čak 20 miliona KM.

- Hercegovcima ću darovati hram znanja, nauke i mudrosti, Gimnaziju koja će živeti vekovima. Ovom gradnjom ćemo dobiti slogu i jedinstvo, radi očuvanja trajnog mira i boljeg života u slobodnoj Hercegovini, bez granica - poručio je Drašković, a svečanom početku radova u Trebinju je prisustvovao i predsednik Vlade RS Radovan Višković.


PROČITAJTE JOŠ: Doktori iz Srpske razmenjuju znanje sa ruskim hirurzima i onkolozima

Nisu izostali ni izvršni direktor Saveza opština Istočne Hercegovine Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, te brojne zvanice iz privrednog i političkog života čitavog regiona.


BISER

NOVA zgrada gimnazije "Jovan Dučić" biće jedinstvene arhitekture, izgrađena po najvišim standardima i najsavremenije opremljena. Na ukupno 7.000 kvadrata će imati tri sprata, 24 kabineta, laboratorije, biblioteku, amfiteatar, sportsku dvoranu, multifunkcionalni prostor za vannastavne aktivnosti i restoran.