NEPOZNATI vandal ili više njih polupao je devet prozorskih stakala na Osnovnoj školi "19. april" u Derventi. To je izazvalo nevericu u ovom gradu, s obzirom da je to, kako saznaju "Novosti", već treći ovakav incident u kratkom vremenskom razmaku na istoj obrazovnoj ustanovi, pa se postavlja pitanje ko to i sa kojom namerom i porukom čini.

Iz Policijske uprave Doboj u sredu je saopšteno da je "Policijskoj stanici Derventa u sredu prijavljeno da je prethodna tri dana nepoznato lice ili više njih razbilo prozorska stakla na obrazovnoj ustanovi u Derventi, i da je u toku rad na rasvetljavanju krivičnog dela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

Pročitajte još - Bivši đak uredio školu

U četvrtak ujutro u školi su iznova bili zaprepašćeni uvidevši čak devet polupanih prozora, ovog puta na hodniku koji povezuje učionice sa fiskulturnom salom. Slično je bilo i prethodnog dana, a direktorka škole Elvira Miljić precizira da je to treći vandalizam u poslednjih mesec dana.

- U sredu je policija obavila uviđaj jer su stakla bila razbijena, a jutros kada smo došli u školu zatekli smo još užasniji prizor. U hodniku je puno kamenja. Ne možemo se oteti utisku da to neko namerno radi - upozorava direktorka Miljić.