Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović pozdravio je odluku Predsedništva BiH kojom je zadužen Savet ministara u tehničkom mandatu da za mesec dana obezbedi nedostajuća tri miliona KM za zaokruženje konstrukcije finansiranja izgradnje graničnog prelaza i terminala kod novoizgrađenog mosta "Bratoljub" na Drini između Bratunca i Ljubovije.

- Očekujemo da će ta odluka biti realizovana i da će brzo biti izabran izvođač i početi radovi. Koliko sam upoznat, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je privela kraju proceduru izbora izvođača i bilo je potrebno zaokružiti konstrukciju finansiranja tog projekta - rekao je Mlađenović za Srnu.

PROČITAJTE JOŠ - Lejla Rešić: Stižu matičari u sva porodilišta

On je istakao da je bilo krajnje vreme da se to pitanje reši i da se krene u izgradnju graničnog prelaza koji će imati izuzetan značaj za razvoj, ne samo Bratunca, nego cele regije, ali i za privredu iz unutrašnjosti BiH i Srbije, jer se skraćuje put i smanjuju troškovi prevoza robe, čime će privrednici ostvariti određene uštede.

Dve godine su prošle od kada je izgrađen most "Bratoljub", koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa Ljubovijom u Srbiji. Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.