SPASILAČKE ekipe nastavile su potragu za Cvikom Simićem (56) i Ljubom Mićićem (56), iz mesta Gradac kod Bijeljine, koji su u subotu nestali u reci Savi, ali do zaključenja današnjeg izdanja "Novosti" nisu pronađeni.

Njih dvojica su bila na čamcu koji se u 15.20, pod nerazjašnjenim okolnostima, prevrnuo i potonuo u Savu kod skele u Crnjelovu kod Bijeljine, i strahuje se da su se utopili.

Dramatično potonuće sa obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji u neverici kaže da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

- Bili su 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao učiniti, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem, zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

U potragu su se ubrzo uključili ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Pročitajte još: BRODOLOM NA DUNAVU: Sedmoro se udavilo, 21 turista nestao; Male šanse za pronalazak preživelih (FOTO/VIDEO)

Prvog dana potrage pretražili su oko 150 kvadratnih metara reke na dubini do šest metara, kao i obalu. Zbog noći i loše vidljivosti, potragu su prekinuli do jutra i juče su je nastavili. Međutim, roniocima posao otežava loša vidljivost u vodi, koja je zbog zelenih algi dosta zamućena.

- Vidljivost u vodi je 20 centimetara, i ronilac praktično ne vidi svoju ruku. Bukvalno pokušavaju na pipanje, ali to je kao da tražite iglu u plastu sena - rekao je Zdravko Stevanović, komandir Jedinice za rad i spasavanje na vodi Civilne zaštite Bijeljina.

Pojasnio je da su na terenu tri ekipe.

ROĐACI GRADONAČELNIKA BIJELjINE

NESTALI Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došli na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

- Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sam bio u rodbinskim vezama. Ne znamo kako se to desilo - rekao je Mićić, dodajući da je cela porodica u šoku.