NIKOLA Šukalo (74) iz Banjaluke poginuo je, a četiri osobe su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Prijakovcima, kod Banjaluke, kada je došlo do sudara motocikla "honda" i automobila "fijat punto", koji se potom zapalio i u potpunosti izgoreo.

Pročitajte još: Šestoro povređenih u nesreći kod Ilidže

Do nesreće je došlo u subotu oko 17.50 na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor. Šukalo je bio za volanom "punta" u kome je povređena i njegova supruga Nada Šukalo (70), te putnice Tanja Šobot (72) i Ljubinka Milovac (67), a povređen je i vozač motocikla Zoran Mrđa (37), koji je zadobio lom ruke i oguljotine.

Svi su zadržani u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na daljem lečenju.

Pročitajte još: Auto udario u kamion, teret pao na vozilo, preminuo muškarac

- Nada Šukalo zadobila je teške opekotine koje su zahvatile 80 odsto telesne površine. Priključena je na aparate za disanje i prognoze su krajnje neizvesne. Tanja Šobot zadobila je opekotine koje su zahvatile 30 odsto tela. Svesna je, samostalno diše i zasada je stabilizovanog zdravstvenog stanja. Ljubinki Milovac opečeno je 20 odsto tela i ona je stabilno - navode u UKC RS.

JEDVA STARTOVAO MOTOR Stradali Nikola Šukalo bio je profesor srpskog jezika u OŠ "Ivo Andrić" u Banjaluci, ali je već godinama u penziji. Njegovi poznanici pričaju da u Prijakovcima ima vikendicu iz koje se vraćao prema gradu. Pre nesreće je jedva pokrenuo "punta". - Auto nije hteo da upali i više puta je pokušavao da ga startuje. Bio je uporan i tek iz četvrtog puta je uspeo. Kao da ga je nešto upozoravalo da ne ide. Kamo sreće da nije ni upalio - pričaju šokirane komšije.

Očevici pričaju da je do nesreće došlo kada je stradali Nikola "fijatom" sa lokalnog puta u Prijakovcima izlazio na magistralni put.

- Dok se uključivao na magistralu velikom brzinom, naišao je motocikl koji se zakucao u vozačeva vrata. Od udara auto se okrenulo, a motor je planuo. Vatra se proširila na vozilo koje je iznenada buknulo - pričaju očevici.

Oni kažu da su putnice nekako uspele kroz plamen da izađu na vrata, a u pomoć im je pritrčalo više prolaznika i vozača koji su se tu zatekli. Nažalost, vozača nisu mogli spasti.

- Više ljudi je pritrčalo sa aparatima za gašenje požara, ali ništa nije pomoglo. Vatra je veoma brzo progutala i vozača i vozilo. Bilo je strašno gledati kako čovek gori u autu, a ništa ne možeš da učiniš da mu pomogneš - priča meštanin Prijakovaca, ne želeći da mu pominjemo ime.

Maja Đaković Vidović potvrdila je da je u nesreći poginuo Nikola Šukalo, te da su povređene još četiri osobe, navodeći da se uzroci nesreće istražuju.

- Uviđaj je obavila dežurni tužilac Sanja Guzijan i saobraćajna policija. Naložena je istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do tragedije. Naložena je i obdukcija tela stradalog, koja će biti izvršena u Zavodu za sudsku medicinu RS - kaže Maja Đaković Vidović.