OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora za četvoricu osumnjičenih u akciji "Unikat" u kojoj su otkrivene dve laboratorije za uzgoj skanka.

Kako je saopštilo tužilaštvo, pritvor je predložen Banjalučanima Sanelu Š.(32), Nenadu D. (30), Dejanu Đ. (29) i Danijelu T. (36) iz Hrvatske Kostajnice.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva, straha da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati krivični postupak uticajem na svedoke i saučesnike, te zbog takozvanog uznemirenja javnosti - rekla je portpatol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović.


PROČITAJTE JOŠ: Uzgajali tonu droge za Evropu

Ona kaže da su svi osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i promet droge, dok se dvojica terete još i za nedozvoljeno posedovanje oružja i to automatske puške i pištolja, a jedan i za falsifikovanje isprave.

- Osumnjičeni su od 2018. do 2019. godine na više lokacija u Banjaluci i Laktašima napravili improvizovane laboratorije za veštački uzgoj marihuane skank. U pretresima je nađeno i oduzeto oko 900 stabljika indijske konoplje, oružja i veći iznos novca - rekla je portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović

Izvor blizak istrazi kaže da je od osumnjičenih oduzeto 33.750 evra, 2.200 franaka i 180 KM, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge. Privremeno im je zaplenjeno nekoliko vozila, i više mobilnih telefona.

- Sumnja se da su drogu prodavali u zemljama zapadne Evrope po ceni od 4.000 evra po kilogramu skanka. Akcije je imala međunarodni karakter, jer su i osumnjičeni živeli na relaciji Italija, Španija, Hrvatska... - kaže izvor iz policije.


PROČITAJTE JOŠ: Otkrivena laboratorija za uzgoj skanka

NOVA HAPŠENjA

BANjALUČKA policija u sredu je pronašla još jednu manju improvizovanu laboratoriju za uzgoj marihuane, zbog čega su uhapšeni Amar J. (25) i Filip C. (23). U odvojenoj akciji zbog trgovine drogom uhapšeni su Đuro B. (38) i Luka T. (25).