Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Sonja Davidović rekla je u sredu da će od 30. juna do 25. avgusta u Trebinju biti održana "Letnja škola sporta" u kojoj se očekuje učešće 1.000 sportista, te naglasila da je Ministarstvo za realizaciju ovog projekta izdvojilo 200.000 KM.

Ona je navela da će Ministarstvo finansirati troškove smeštaja i ishrane za 800 perspektivnih sportista iz Republike Srpske i 50 iz Srbije. - Već 18 godina se uspešno realizuje projekat `Letnja škola sporta`. Kao i prethodnih godina baza je u Trebinju, gde će učestvovati 17 sportskih saveza, a 12 saveza će svoje aktivnosti u okviru ovog projekta organizovati u drugim regijama širom Srpske - Jahorini, Prijedoru, Kozarskoj Dubici, Višegradu..., rekla je Davidovićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njenim rečima, u okviru "Letnje škole sporta" biće organizovane i edukativne radionice o aktuelnim temama iz oblasti sporta.

PROČITAJTE JOŠ - U Trebinje se vratili i život i turisti

Ona je istakla da resorno ministarstvo svih godina uspešno sarađuje sa Javnom ustanovom "Dom učenika" Trebinje, te zahvalila rukovodstvu ove ustanove za podršku u organizaciji ovog projekta.

- Tu su i Džudo klub `Leotar`, Javna ustanova `Bazeni`, `Hidroelektrane na Trebišnjici`, `Elektroprivreda Republike Srpske` i grad Trebinje, odnosno gradonačelnik, koji su nam pružili podršku u organizaciji ove sportske manifestacije, navela je Davidovićeva.

Ona je rekla da je veliki značaj organizacije ovakvih manifestacija i aktivnosti, kao i kampova gde sportisti i deca, kako je navela, imaju priliku da se druže i upoznaju jedni druge, ponesu najlepše uspomene iz grada u kojem borave, te da se posvete sportskim aktivnostima zbog kojih su tu.