ALEKSANDAR Bubnjević (28) iz Banjaluke, osumnjičeni za ubistvo sugrađanina Miroslava Tatića (52), koji je hicem iz pištolja pogođen u srce, tokom saslušanja je priznao zločin, navodeći da nije imao nameru da bilo koga ubije.

Posle saslušanja, tužilaštvo je zatražilo od suda da Bubnjeviću odredi jednomesečni pritvor. U predlogu za pritvor tužilaštvo navodi da je Bubnjeviću osumnjičen da je 19. juna oko 23 sata u društvu maloletne devojke došao do kuće u kojoj žive Miroslav i njegov sin Dejan Tatić, u Ulici Branka Popovića. Namera mu je bila, kako se navodi, da od njih dobije obrazloženje šta se prethodnog dana dogodilo na proslavi Dejanovog rođendana i zašto šire glasine o njegovoj devojci.

- Kad je kod kuće zatekao samo Miroslava Tatića, osumnjičeni je, nakon verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba, iz nepoznatog pištolja i iz neposredne blizine ispalio hitac u levu stranu grudnog koša Tatića, nanevši mu prostrelnu ranu od koje je preminuo - navodi se u predlogu za pritvor.

Pročitajte još - UBIJEN PIŠTOLjEM NA KUĆNOM PRAGU: Stradao braneći sina (FOTO)

Bubnjevićev branilac advokat Živko Bojić protivio se određivanju pritvora zbog uznemirenja javnosti, navodeći da, ipak, neće ulagati žalbu, kakva god bila odluka suda.

S druge strane, Bubnjević je u sudnici kratko rekao da se događaj nije odigrao onako kako je to opisano u predlogu za pritvor.

- Svestan sam dela koje mi se stavlja na teret. Kajem se, ali nisam imao nameru da to učinim - rekao je Bubnjević.

Podsetimo, Bubnjević i Dejan Tatić bili su u sukobu zbog devojke. Do sukoba je došlo nakon proslave Dejanovog rođendana, a sve se pretvorilo u tuču. Sutradan, Bubnjević je došao pred Tatićevu kuću, pri čemu se sukobio sa Dejanovim ocem, u koga je pucao.


PIŠTOLj NIJE PRONAĐEN

ALEKSANDAR Bubnjević uhapšen je sat vremena nakon zločina, kada ga je policija, u blizini parka "Mladen Stojanović", zaustavila u "mercedesu 190", u kome je s njim bila i maloletna devojka. Tokom uviđaja je otkrivena čaura od ispaljenog metka, ali pištolj kojim je zločin počinjen još nije pronađen i za njim se traga.