Direktori banjalučke Turističke organizacije Irena Radojević i Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić potpisali su sporazum o saradnji čiji je cilj da turistima koji posete jednu od ove dve destinacije budu preporučeni potencijali druge.


Bogdanić je pojasnio da ovaj sporazum podrazumijeva da će korisnici usluga u Banji biti upoznati o turističkoj ponudi Banjaluke, a da će turistima koji posete ovaj grad biti predstavljene i preporučene usluge Banje Vrućice.


- Cilj nam je i da postanemo baza za edukaciju radnika potrebnih u turizmu i ugostiteljstvu - rekao je Bogdanić novinarima u Banjaluci nakon potpisivanja sporazuma.


Prema njegovim rečima, sporazum je potpisan na obostranu korist i u najboljem svetlu će predstaviti Banjaluku i Banju Vrućicu, a time i Republiku Srpsku.


PROČITAJTE JOŠ: Banja Vrućica - leči i srce i dušu


Radojevićeva je rekla da je sporazum sa Banjom, koja postoji već 100 godina, potpisan na pet godina.


- Naša očekivanja o porastu broja poseta Banjaluci su opravdana jer ćemo kroz potpisani sporazum razvijati i unapređivati sve aspekte turizma u Banjaluci i u Vrućici, a Banjaluka će učvrstiti svoju poziciju na turističkoj mapi, pojasnila je Radojevićeva.

Ona je navela da očekuje da će u pet godina biti napravljeni veliki pomaci na obostrano zadovoljstvo.