MUZIKA je ona vrsta umetnosti koja se stvara dušom, emocijama i sa mnogo ljubavi, a to je i jedina formula za uspeh i osvajanje publike, poručuju iz Moderne Muzičke škole u Banjaluci koja je za kratko vreme uspela da napravi zapažene rezultate i iskorak u muzičkom stvaralaštvu.

- Za samo mesec i po dana naša Moderna Muzička škola je iznedrila devet prvih nagrada, tri druge i tri treće nagrade na priznatim međunarodnim pijanističkim takmičenjima.

Ono što ovu školu izdvaja od drugi je kažu poseban pristup u radu sa polaznicima. Svaki polaznik je jednako bitan, pristupa mu se sa mnogo posvećenosti, ljubavi i temeljnog rada za šta su zaduženi nastavnici. A postoji i mogućnost prilagođavanja programa, prema polaznikovim mogućnostima, željama i samim sposobnostima.

- Moderna Muzička škola je mlada, progresivna, atraktivna i otvorena škola, predstavlja jednu od glavnih okosnica u razvoju i primeni veština sviranja na instrumentima kroz različite muzičke oblike, stilove i pravce - kaže nastavnica Jovana.

Njihova misija je osiguranje jedne od vodećih pozicija u školovanju novih, mladih polaznika, ali i svih onih koji svoje već stečeno znanje žele da usavrše.

- Vrlo je bitno da predavač, profesor ili nastavnik voli svoj poziv, da se nesebično daje muzici, da voli ljude, decu i da uz veliku količinu ljubavi i znanja usmerava decu, đake na pravi put. Uči ih da pobeđuju, da prihvate poraz, da stiču radne navike, da se socijalizuju, da umeju da se raduju tuđem uspehu, da uživaju u raznolikosti i lepoti koju sama umetnost donosi - navodi nastavnica Jovana Savić Pajić.

Jovana Savić Pajić

Kako kaže, baš takvi su u njihovoj školi, te su ponosni na rad nastavnice Jovane Savić Pajić, Danijele Novaković, Nataše Savić, koje su svojim trudom dale veliki doprinos i zajedno sa ljubavlju prema deci i muzici osvojile veliki broj nagrada.

Svaki učenik je posebna priča, jer svako od njih poseduje svoj umetnički izraz i sluh za muziku, pa ih tako i usmeravaju da svoje talente iznesu na površinu.

Pročitajte još: Banjaluka dobila "poeziofon“

- Izdvojili bismo sestre bliznakinje Tamaru i Katarinu Šešić koje su u disciplini klavir duo osvojile prvo mesto i ne samo to, već i zlatne medalje i takmičenje završile kao pobednice svoje kategorije, takođe Miloš Tepić još jedan talentovani učenik koji je osvojio prvu nagradu iz klase Danijele Novaković. Zatim još jedna učenica koja svojim radom i trudom naš grad i školu prezentuje vrlo uspešno i donosi prve nagrade i ovaj put je osvojila prvu nagradu naša Anja Vukelić iz klase Jovane Savić Pajić, i još bismo izdvojili najmlađeg učesnika na festivalima i našu najmlađu polaznicu Moderne Muzičke škole na individualnoj nastavi Selenu Kremenović iz klase Jovane Savić Pajić...


UPIS 15. JUNA

SVEČANI upis polaznika za novu školsku 2019/2020. godinu od 15. juna, koji će biti propraćen na svim društvenim mrežama, gde će se znati tačne informacije gde i u koliko časova će se upis održati.