Policajca iz Rudog Aleksandra Spasojevića, koji je nedavno pretrčao 245 kilometara do manastira Ostrog, danas je primio načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović i čestitao mu na ovom podvigu, kojim je na lep način promovisao i profesiiju kojom se bavi.

Kostović je istakao da je ponosan što Policijska uprava u svojim redovima ima mlade ljude koji su sposobni da se usude na ovakav poduhvat.


Pročitajte još: Do Ostroga pešačili čak 470 kilometara!


- Aleksandar je sam, na pokloničkom putovanju za Ostrog, predstavljajući i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske i Policijsku upravu Foča, istrčao 245 kilometara i pokazao da je fizički i duhovno sposoban i spreman", rekao je Kostović.

Spasojević je zahvalio Policijskoj upravi na podršci, ističući da je ovaj poduhavt posvetio porodici i kolegama.

On je od Rudog do Ostroga, preko Pljevalja, Đurđevića Tare, Žabljaka, Šavnika i Nikšića, trčao tri dana i pet časova.


Pročitajte još: Osam dana pešačenja do Ostroga


Dnevno je trčao od 70 do 90 kilometara, praveći pauze na svakih desetak kilometara da bi se okrijepio.

- Najduža dionica bila je prvog dana - 90 kilometara. Krenuo sam iz Rudog malo pre 8.00, a završio sam trku oko 19.00 časova", kaže Spasojević.

Mada vremenske prilike, zbog čestih kiša, nisu bile njegov saveznik, sve je proteklo u najboljem redu.

Za ovaj podvig, dvadesetdevetogodišnji Ruđanin, koji je, inače, nosilac crnog pojasa i majstorskog zvanja drugi dan u karateu, nije se posebno pripremao.

- Treniram celi život, trčim redovno, a i trener sam u Karate klubu "Ljubišnja", sekciji Rudo. Nije bilo posle ni bolova u mišićima, što me je iznenadilo, samo sam imao malo problema sa skočnim zglobom zbog tvrde podloge, navodi Spasojević.

On ističe da je neopisiv osećaj kada se stigne u Ostrog i pokloni moštima Svetog Vasilija Čudotvorca.

- To treba doživeti, teško je rečima opisati. Preseraćan sam što sam uspeo da istrčim ovu zahtevnu deonicu, rekao je Spasojević.

Mladi policajac poručuje da mu je naredni cilj trka do manastira Hilandar na Svetoj Gori u Grčkoj, koji je od Rudog udaljen 1.250 kilometara.