PRIPADNICI jedinice za spasavanje na vodi Civilne zaštite Grada Doboj u utorak su u koritu reke Bosne, od granice sa Federacijom BiH do Modriče, tražili telo šestogodišnjeg dečaka iz Begov Hana kod Žepča, koji je tokom poplava, koje su zahvatile BiH nestao 14. maja u nabujalom potoku u blizini svoje kuće.

U potragu za nestalim Ibrahimom Mešeljevićem, dobojskoj CZ su se priključila i četvorica članova bivšeg Petog odreda policije MUP RS, koji imaju iskustva u tim poslovima.

U potrazi učestvuje ukupno 13 tragača, u dva čamca CZ, koji će pretražiti dno reke, ali i njene "džepove" i rukavce, jer dosadašnje potrage u FBiH, odnosno na teritoriji opština Žepče, Zavidovići, Maglaj i Doboj Jug, nisu dale rezultate.


PROČITAJTE JOŠ: Organizacije osoba sa invaliditetom osudile zlostavljanje u Banjaluci

Dva dana nakon nestanka dečaka u nabujalom potoku iz Begov Hana iz Federalne uprave CZ su se 16. maja obratili Republičkoj upravi CZ RS sa molbom za pomoć u pronalaženju nestalog.

- Osim našoj CZ, nalog za potragu iz Republičke CZ dat je susednoj Modriči, Vukosavlju i Šamcu. Ove aktivnosti tretiramo i kao vežbu i proveru spremnosti naših pripadnika za delovanje u vanrednim situacijama - kaže načelnik Odeljenja Civilne zaštite Grada Doboj Miroslav Milošević.