PREDSEDNIK i odbornik Srpske radikalne stranke RS OO Prnjavor Branko Šikanić i potpredsednik te stranke Milorad Jotić, prešli su nedavno u redove opozicione Srpske demokratske stranke. Do ovog novog i (ne)očekivanog transfera na prnjavorskoj političkoj sceni došlo je samo nekoliko dana nakon što su lideri Partije demokratskog progresa (PDP) i Radikala RS, Branislav Borenović i Milanko Mihaljica, najavili prisajedinjenje, odnosno prelazak radikala u PDP.

- Nakon što su radikali odlučili da se utope u PDP, vraćam se u SDS, jer svoj dalji politički angažman ne vidim u toj stranci - rekao je Šikanić, koji je iz SDS-a isključen krajem 2014.

Predsednik OO SDS u Prnjavoru Nemanja Vasić izrazio je zadovoljstvo povratkom i pojačanjem, ali i pozvao i ostale članove prnjavorskog odbora SRS RS da politički angažman nastave u prnjavorskom SDS, pozivajući se na savez ove dve partije u Prnjavoru u proteklih 29 godina.

Pročitajte još - Parlament Prnjavora ostao bez socijalista!

Šikanić je, inače, na prošlim lokalnim izborima osvojio mandat odbornika kao kandidat SNS, da bi nakon razlaza sa rukovodstvom te stranke, pristupio SRS RS i u SO kao samostalni odbornik, uglavnom, podržavao vladajući SNSD.

NAJBROJNIJI

PREDSEDNIK Kluba odbornika SDS u SO Prnjavor Slaviša Jenjić istakao je da je ovaj klub sada najbrojniji u lokalnom parlamentu.

- U narednom periodu više ćemo ukazivati na slabosti aktuelne vlasti i početi pripreme za naredne izbore - najavio je Jenjić.