Saradnja između Republike Srpske i Nižnjenovgorodske oblasti biće konkretizovana u narednom periodu nizom projekata u oblasti obrazovanja i kulture, dogovorili su danas ministar prosvete i kulture Srpske Natalija Trivić i ministar obrazovanja, nauke i omladine ove ruske oblasti Sergej Vasiljevič Zlobin.


- Opredeljeni smo za unapređenje saradnje, pre svega, razmenom stručnih iskustava i dobre prakse u obrazovanju, kao i razmenom učenika srednjih škola - rekla je Trivićeva.

Trivićeva je izrazila uverenje da će biti ojačana kulturna razmena Republike Srpske i Nižnjenovgorodske oblasti, saopšteno je iz Ministarstva prosvete i kulture Srpske.


PROČITAJTE JOŠ: Natalija Trivić: Kulturna povelja za ujedinjenje Srbije i Srpske!

Zlobin je izrazio posebno interesovanje za saradnju u oblasti srednjeg obrazovanja, u koju bi prvenstveno bile uključene gimnazije u Republici Srpskoj, te ukazao na važnost obuke predavača i mogućnost saradnje na ovom projektu.

Dogovorena saradnja sa Nižnjim Novgorodom zasnovana je na Sporazumu o ekonomskoj, kulturnoj, naučnoj i turističkoj saradnji, koji je 2018. godine potpisala Vlada Republike Srpske, navodi se u saopštenju.