TELESKOPSKA palica, kojom je 26. avgusta prošle godine pretučen novinar BN televizije Vladimir Kovačević, slučajno je pronađena prilikom čišćenja krvi s mesta zločina.

To su na nastavku suđenja boskeru Marku Čoliću, optuženom za pokušaj Kovačevićevog ubistva, u Okružnom sudu u Banjaluci ispričali svedoci tužilaštva.

Palicu su pronašli Snježana Macanović, koja godinama čisti ulaz Kovačevićeve zgrade, te vlasnik firme za čišćenje "Tip top" Dragan Matić.

- Zvali su nas da očistimo krv u ulici u kojoj je novinar pretučen. Došao sam sa sinom, koji je ostao u vozilu, i ispred ulaza zatekao ženu. Rekla mi je da je sve već očistila i tada sam uočio crnu palicu, koja je pri vrhu bila iskrivljena - ispričao je Matić.

On kaže da je žena potom pozvala Kovačevićevog oca Stanoja, koji ubrzo sišao i sve dojavio policiji. Svedoci su pojasnili da im je u policiji rečeno da niko ne dira palicu.

Pročitajte još - NAPAD NA NOVINARA BN TELEVIZIJE: Raspisana međunarodna potjernica za Nedeljkom Dukićem

Svedočili su i Miroljub Jurić i Žarko Kovačević, vlasnik i menadžer noćnog kluba "Balkan", u kojem su Čolić i odbegli Nedeljko Dukić radili kao redari. Jurić je potvrdio da je optužene viđao zajedno i mimo posla. Kovačević je rekao da je u noći napada radio u "Balkanu", i da je na posao došao i Čolić, ali nije mogao da se izjasni da li u 22 ili 23 časa.

Optužnicom, Čolić se tereti da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem pokušao da ubije Vladimira Kovačevića, koga su teleskopskim palicama izudarali po glavi i telu.

REZERVNI ČLAN VEĆA

BURNE reakcije branioca Gordana Joviševića izazvalo je obaveštenje predsednika sudskog veća Branimira Jukića da je u tom predmetu imenovan rezervni član sudskog veća. Jovišević smatra da je to retkost, i da je ranije o tome trebalo da bude obavešten. Insistirao je da mu se objasne razlozi zbog kojih je to učinjeno, pa mu je pročitao član zakona kojim se to uređuje.