SUDSKI policajac Mladen Deurić (21) iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je, nestručnim rukovanjem službenim pištoljem, slučajno ubio sugrađanina Milomira Jeftića (50) pred zgradom Osnovnog suda u Vlasenici.

Tragedija se dogodila u sredu oko 12 časova u Svetosavskoj ulici. Kako saznaju "Novosti", Deurić je bio na dužnosti i navodno se u prijavnici suda, u kojoj je bilo više policajaca, igrao službenim pištoljem HS 2000. Nestručni rukovanjem nehotično je ispalio jedan hitac. Metak je prošao kroz staklo i u vrat pogodio nesrećnog Jeftića, koji se zatekao ispred suda. Jeftić je samo nekoliko trenutaka pre tragedije bio na ročištu u svojstvu svedoka i pogođen je neposredno po izlasku iz zgrade suda u Vlasenici.


Pročitajte još:TUČA NA UTAKMICI: Uhapšeni zbog sumnje da su motkama pretukli maloletnike

Policajci i drugi radnici suda odmah su mu pritekli u pomoć, ali nažalost, ubrzo je podlegao povredama. Očevici pričaju da je Deurić bio u šoku i nije mogao da veruje šta je uradio...

- Policajac je bio van sebe od šoka. Ni njegove kolege ne mogu da veruju šta se desilo i kakav je to bio splet nesrećnih okolnosti - pričaju očevici nezapamćene tragedije.

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar potvrdio je da je M. D. uhapšen zbog sumnje da je upotrebom pištolja naneo smrtonosne povrede 50-godišnjaku iz Vlasenice.

Mladen Deurić Foto "Fejsbuk"

- Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izvršen je uviđaj, a tačne okolnosti tog krivičnog dela se istražuju - rekao je Bobar.

Direktor Sudske policije RS Željko Dragojević za "Novosti" kaže da je upoznat sa celim slučajem.

- Deurić je završio osnovnu obuku za sudskog policajca i odradio pripravnički staž. Prethodno je prošao i obuku za upotrebu vatrenog oružja i sve je odradio po pravilniku - rekao je Dragojević.

On kaže da mu detalji i okolnosti tragedije nisu poznati, jer se nalazi na službenom putu u Crnoj Gori.

- Čim sam obavešten o tome, prekinuo sam službeni put i vraćam se nazad u RS. Odmah ću se zaputiti u Vlasenicu, da bih od nadležnih dobio sve relevantne informacije o tom slučaju - rekao je Dragojević.

Kako saznaju "Novosti", iza ubijenog Milomira Jeftića ostalo je troje dece. S druge strane, osumnjičeni policajac Mladen Deurić je pre nepuna tri meseca počeo da radi kao sudski policajac.