Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće niz aktivnosti od četvrtka do utorka, 21. maja, povodom obeležavanja Dana fakulteta i krsne slave - Svetog Jovana Bogoslova.

U četvrtak u 18 časova biće održana promocija antologije "Mi znamo sudbu - antologija srpskog pesništva 20. veka o nacionalnom stradanju", saopšteno je sa Filozofskog fakulteta.

Za petak, 17. maj, planirana je promocija diplomiranih studenata, mastera i magistara nauka sa početkom u 11 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale.

Nakon toga planirano je otvaranje izložbe Narodnog muzeja iz Leskovca "Ratni put Moravske divizije od 1914. do 1918. godine" i promocija istoimene monografije.

U večernjim časovima u prostorijama Filozofskog fakulteta planirana je javna tribina "Tranziciona pravda u svetlu haških presuda".

U subotu, 18. maja, u 9.30 časova biće otvoren naučni skup "Nauka i stvarnost", a u 18 časova promocija zbornika "Srpsko pisano nasleđe i istorija srednjovekovne Bosne i Huma".

Četvrtog dana manifestacije, u ponedeljak, 20. maja, biće održana svečana akademija povodom 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve /SPC/ u Kulturnom centru Pale, sa početom u 19.00 časova.

Obeležavanje dana Filozofskog fakulteta biće završeno u utorak, 21. maja, lomljenjem slavskog kolača i javnom tribinom "Bitka na Košarama 1999. godine".

Obred lomljenja slavskog kolača zakazan je za 12.00 časova u prostorijama fakulteta.