SEDMOGODIŠNjOJ Sunčici Ivanković potrebna je pomoć kako bi otišla na operaciju očiju u Rusiju. Sunčica je kao novorođenče imala konvulzije koje su izazvale izliv krvi na mozak i ostavile posledice na hipofizu i psihomotorni razvoj i ona je od konvulzija potpuno izgubila vid.

- U protekloj godini urađene su tri operacije na Univerzitetu za očnu i plastičnu hirurgiju Ufa u Rusiji posle koje se Sunčici znatno popravilo zdravstveno stanje - rekla je Milica Ivanković, majka devojčice.

Dodala je da je sledeća operacija trebalo da se obavi 27. aprila, ali su je otkazali zbog nedostatka novca, a sledeći termin za operaciju je 15. jun.

Pročitajte još - SURDULIČANKA ZBOG TUMORA BUBREGA MORA U ITALIJU: Maši hitno potrebno 10.000 evra

- Ostalo nam je malo vremena da skupimo iznos do kraja. Sunčici je za lečenje potrebno još 8.900 KM, a kompletna operacija i put koštaju 20.000 KM. Ja sam bez stalnog zaposlenja, dobila sam otkaz u firmi i nisam u mogućnosti da finansiram njeno dalje lečenje - rekla je Milica.

Dodala je da ona i devojčica žive kao podstanari, a mesečna primanja su im socijalna pomoć od 160 KM.

- Obraćala sam se svim institucijama kao i Fondu solidarnosti, gde nisam naišla na pozitivne reakcije, jer klinika na kojoj se mi lečimo ne podleže njihovim pravilima. Stoga sam primorana da na ovaj način potražim podršku dobrih ljudi - rekla je Milica.

RAČUN ZA POMOĆ

ONI koji žele da pomognu mogu uplatiti novac na ime Milica Ivanković, račun u NLB broj 562099-813-514-6636.

Za uplate u devizama IBAN: BA395620998144053661 na ime Milica Ivanković, Ulica Branka Popovića br. 41D, 78000 Banjaluka.