Posle višesatne bezuspešne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dečakom koji je upao u nabujali potok u mestu Begov Han kod Žepča, saznaje Klix.ba.


Potraga za nesrećnim mališanom koga je voda odnela nakon što je upao u potok trebalo bi da bude nastavljena sutra.

U akciju su bili uključeni pripadnici GŠ Žepče, Kantonalne uprave civilne zaštite, Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite.

Pretraživao se svaki kvadratni metar korita potoka. Zbog straha da bi voda mogla da ga odnese u reku Bosnu pretraživano je i korito te reke.


Pročitajte još - POPLAVE U RS: Dron snimio Teslić pod vodom, vanredno stanje u Banjaluci i mnogim gradovima BiH (FOTO/VIDEO)


Ubrzo nakon pretrage terena dečakov bicikl je pronađen nekoliko stotina metara od mesta gde je upao u potok, ali njemu nema ni traga.


Podsetimo, šestogodišnji dečak nestao je u poslepodnevnim časovima kada je nesrećnim slučajem pao u nabujali potok u mestu Begov Han kod Žepča.

U pokušaju da ga spase njegova majka je skočila za njim u potok, ali nije uspela da ga izvuče. Majka je ubrzo izvučena iz potoka i vozilom Hitne pomoći je prevezena u bolnicu, dok je potraga za dečakom u toku.

Prema nezvaničnim informacijama dečak je nedaleko od svoje kuće pao u potok, čiji je vodostaj izuzetno visok zbog obilnih padavina.