REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora bokseru Rodoljubu Gajiću iz Banjaluke, radniku "Sektor sekjuritija" osumnjičenom za učešće u ubistvu vlasnika te kompanije Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i teško ranjavavnje Gorana Ilića.

Kako je potvrđeno u MUP RS, Gajić, koji je bio Krunićev čovek od poverenja i koji mu je čuvao ženu i decu, tereti se da je učestvovao u pripremi zločina. On je, kako pojašnjava izvor blizak istrazi, imao ulogu "tipera" i ubicama je odavao podatke o Krunićevim navikama, kretanju i detaljima obezbeđenja, koje su znali samo Krunićevi najbliži saradnici.

- Tokom istrage došlo se do određenih dokaza da je Gajić učestvovao u zločinu. Odmah je uhapšen, a tokom saslušanja je "pao" na poligrafskom ispitivanju - kaže izvor iz MUP RS.

Pročitajte još: OSUMNjIČENI ZA UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Uhapšen radnik "Sektor sekjuritija"

On pojašnjava da Gajić u noći ubistva nije bio na svom radnom mestu, iako je po rasporedu trebalo da bude tu.

- Utvrdili smo da je za kritičnu noć, kada je atentat izvršen, Gajić zamenio smenu s drugim kolegom, očigledno dobro znajući kakvo se zlo sprema - kažu u MUP.

Gajićevo hapšenje šokiralo je porodicu Krunić kod koje je on uživao veliko poverenje. O kakvom poverenju se radilo najbolje svedoči činjenica da je na sahrani nosio kovčeg sa Slavišinim telom koje je, zajedno s drugim kolegama, spustio u raku. Inače, Gajić je sedam godina radio u "Sektor sekjuritiju" i to na ličnom Krunićevom obezbeđenju. Čuvao mu je kuću, suprugu i decu, koju je čak razvozio u školu.

Njegove kolege i Krunićevi najbliži saradnici šokirani su i ogorčeni, jer prosto ne mogu da veruju da je čovek iz njihovog okruženja mogao da pomaže ubicama i da im "zabije nož u leđa". Na društvenim mrežama na Gajićev račun sipaju salve uvreda.

- Učestvovao u ubistvu, a s nama sutradan plakao. Dao čitulju u novinama. Bio na sahrani, nosio mu kovčeg i u raku ga spustio... Bože, ima li te? Kakav nečovek možeš biti - u neverici se pitaju Gajićeve kolege.

Gajić (levo) spušta kovčeg u grob - Foto D. Pozderović


Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši, u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banjaluke. Ubice su ga u zasedi čekale na makadamskom putu i kada je džip "tojota", u kome se vozio s telohraniteljima, usporio na krivini ubice su sa dve strane iz automatskih pušaka otvorile vatru. Krunić, koji je sedeo pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak. Zbog ovog zločina, iste noći je uhapšen Emilio Baldo, a još se traga za Benedijem Đukanovićem.

ČEKAJU NALAZE DNK

DVA dana nakon zločina Policija RS je tokom češljanja terena u Glamočanima kod Banjaluke u gustoj travi pronašla dve automatske puške i okvire, koje su korišćene u ubistvu. Da je iz tih pušaka pucano na Krunića i telohranitelje potvrđeno je i balističkim veštačenjem. Sa pušaka su izuzeti i DNK tragovi, a nalazi veštačenja se još čekaju.

IZNEO ODBRANU

BRANILAC osumnjičenog Rodoljuba Gajića, advokat Aleksandra Metlić potvrdila je da je on dao izjavu tužilaštvu.

- Nije se branio ćutanjem i tužilaštvu je dao izjavu u kojoj je izneo svoju odbranu. Sadržaj iskaza ne mogu iznositi u javnost, jer je istraga u toku i radi o veoma osetljivom krivičnom delu - rekla je Metlićeva.