Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske, uputila je danas čestitku svim pripadnicima VRS i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

"Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, čestitam 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske.

Odluka o stvaranju Vojske Republike Srpske, koja je donesena 12. maja 1992. godine, bila je istorijska i preduslov za odbranu i zaštitu srpskog naroda na njegovim vekovnim ognjištima", kaže se u čestitki.

Kako je saošteno iz njenog kabineta, Cvijanovićeva je ocenila da je "Vojska Republike Srpske, vođena časnim ciljevima i nesebičnom hrabrošću, braneći pravo na život i slobodu svog naroda, odigrala odlučujuću ulogu u odbrani Republike Srpske".

Ona je istakla da je obeležavanje Dana Vojske prilika da se s neizmernom zahvalnošću i posebnim pijetetom podseti na sve pripadnike vojske koju su se žrtvovali da bi "mi danas mogli da živimo u slobodnoj Republici Srpskoj".