Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji od 15. aprila do 30. juna provodi humanitarnu akciju u Republici Srpskoj i dijaspori za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me", kako bi obezbedio izradu projekta i pripremio zemljište za izgradnju u Kosovskoj Mitrovici.

-Na adresu Odbora stiglo je saopštenje Izvršnog Odbora Socijalističke Partije Republike Srpske koje je odlučilo da sa 5.000 KM pomogne izgradnju Dnevnog Centra "Podrži me" u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Milorad Arlov, predsednik odbora Banjaluka, Republika Srpska za pomoć KiM.


Odluka IO SP je da još i svi njeni kadrovi individualno podrže ovaj veliki projekat posvećen za više od 130 bolesne dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.


Do sada se ovoj akciji odazvalo sedam lokalnih zajednica u Republike Srpske.


Arlov zahvaljuje svima na podršci i poziva sve koji mogu da pomognu ovaj značajan projekat da obave uplatu preko žiro računa Odbora 5551000034196445.


-Kad ovo izgradimo i poklonimo ovoj kategoriji dece i mladih, kao da smo manastir sagradili na Kosovu i Metohiji! Bar malo da vratimo matici Srbiji koja je mnogo uložila u više značajnih projekata u Republici Srpskoj, poručuje Arlov.