Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da se ponovo uverio da rukovodstvo Dečijeg odelenja Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" ulaže nadljudske napore da maloletni pacijenti prebrode sve probleme koje imaju, zbog čega će i dalje imati podršku izvršne vlasti Srpske.

Višković je rekao novinarima da predstavnici Vlade tradicionalno povodom vaskršnjih praznika obilaze maloletne pacijente Dečijeg odelenja banjalučkog Zavoda "Dr Miroslav Zotović" u Trapistima.

-Doneli smo poklone, pre svega higijenske, a tu su i igračke, posuđe i aparati koji su potrebni Zavodu. Deca su dobila i slatkiše povodom Vaskrsa, te šarena jaja. Želim da njima i svim zaposlenima u Zavodu čestitam prestojeći Vaksrs i poželim što brži oporavak, a zaposlenima poručim da će i dalje imati podršku Vlade da što lakše obavljaju svakodnevne poslove na dobrobit roditelja i njihove dece. Oni svoj posao obavljaju vrhunski, poručio je Višković nakon posete.

Pročitajte još - Radovan Višković: U Srpsku vraćamo predstavništva firmi iz Srbije

Premijer Srpske je naveo da je poslao i prigodne pakete banjalučkoj Roditeljskoj kući za mališane obolele od malignih bolesti, te da im je uoči vaskršnjih praznika, takođe, poželio brz oporavak.

Direktor Zavoda "Dr Miroslav Zotović" Banjaluka Goran Talić zahvalio je premijeru na konstantnoj podršci toj instituciji na planu razvoja.

-Pratimo najsavremenija kretanja u oblasti zdravstva i zaista smo zahvalni Vladi Srpske na podršci, naveo je Talić.