Profesor Univerziteta u Banjaluci Branimir Kuljanin smatra da je budućnost Republike Srpske i BiH u saradnji sa evroazijskim zemljama Rusijom i Kinom, a ne EU.

Kuljanin je rekao da bi za ulazak BiH u EU trebalo da bude sproveden referendum jer, kako tvrdi, narod je za pristupanje evroazijskim savezu, a ne ulazak u EU.

-Kada je reč o ulasku BiH u NATO, o tome ne treba ni razgovarati i tu treba dati punu podršku predsedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i Narodnoj skupštini Republike Srpske da se zaštiti vojna neutralnost i da se u doglednom vremenu sa našim istorijskim saveznicima i prijateljima traže putevi šire i dublje saradnje, rekao je danas u Banjaluci Kuljanin, koji je objavio tekst pod nazivom "Rat ili mir /globalizacija i `sukob civilizacija`/ u novom broju časopisa "Argumenti".

Pročitajte još - Rusija voljna da se otvori status Srpske

Glavni i odgovorni urednik časopisa za društvena i politička pitanja "Argumenti" u izdanju SNSD-a Milan Ljepojević rekao je da će do objavljivanja sledećeg broja lista biti u funkciji sajt časopisa koji je u izradi.

Ljepojević je na promociji 36. broja naveo da je ovaj časopis ušao u 13. godinu postojanja i time potvrdio kontinuitet, ističući da je cilj da do kraja godine ili u narednoj bude preveden na ruski, kineski, njemački ili engleski jezik.

On je dodao da je pri kraju izrada sajta časopisa koji je naučni i želi kvalitetom i naučnom metodologijom da postavi najviše svetske priznate standarde.

U ovom broju časopisa radove su objavili i Slobodan Nagradić, Krsto Grujić, Mišel Buvač, Stranimir Đukić i Stevo Ivetić.