Odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su predlog da povodom krsne slave ove opštine - Đurđevdana „Povelja opštine Lopare“ dodeli ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirku Šaroviću“ za doprinos razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života ove majevičke opštine“.


To visoko lokalno uzdarje će dobiti i penzionisani generalu Vojske Republike Srpske Momir Zec „ za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranja Republike Srpske“.

Hram Porkova Presvete Bogorodice, koji ove godine obeležava dve decenije, dobitnik je Zlatne značke opštine Lopare.

Ruski general Mihail Pavlovič Lavranenko dobitnik je Zlatne značke za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici, te Robertu Prileru iz Nemačke za humnitarni rad.

PROČITAJTE JOŠ: MAJEVICA: Pomoć malom biznisu


Zlatne značke dodeljuju se i Stevi Mitriću i Nikoli Grujiću iz oblasti obrazovanja kao i Čedi Rikanoviću za sportski rad.


Za doprinos u razvoju i unapređenju opštine Lopare, Zlatne značke krasiće grudi zamenika ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Predragu Joviću i Milanku Tošiću iz Lopara.


Zahvalnice opštine Lopare zaslužili su se: Goran Gajiću za istaknuti rad i doprinos u radu i razvoju jesne zajednice, preduzeću „SAS“ iz Priboja i Goranu Tasovcu za humanitarni rad, Marku Joviću za razvoj pčelarstva, Adamu Kneževiću za društveno-politički rad i Nikoli Stanojeviću za poljoprivredu.


Povelje, Zlatne značke i zahvalnice deliće se na svečanoj sednici opštine Lopare koja će se održati 5. maja kada će načelnik Rado Savić istaći rezultate i dostignuća ove opštine u proteklom periodu.