SLAĐENKO Tubin (48), policajac PU Prijedor, ubijen je u nedelji u Gornjoj Ravskoj kod Prijedora, kada ga je hicem iz lovačke puške teško ranio Marko Šabić (44), koji je prethodno nožem izbo svog oca Veselka Šabića.

Krvava drama odigrala se u nedelju ispred kuće porodice Veselka Šabića, koja je proslavljala Uskrs. Marko je kod roditelja bio na uskršnjem ručku, kome su prisustvovali njegova deca i supruga. Izvor blizak istrazi kaže da ga je supruga, s kojom nije u dobrim odnosima, optužila da je narkoman. To je Marka razbesnelo, pa je zgrabio nož i nasrnuo na suprugu. U nameri da odbrani snaju, njegov otac Veselko je stao između njih i Marko je njega dva puta ubo nožem u predelu leđa. Potom je pobegao i zaključao se u kupatilo.

Pročitajte još - DRAMA U PRIJEDORU: Mladić ubo oca u grudi, a zatim upucao policajca

Porodica je sve prijavila policiji i na intervenciju je upućen Slađenko Tubin iz staničnog odeljenja Ljubija.

- Tubin je na lice mesta došao službenim automobilom. Budući da je poznavao Marka, pokušao je s njim da razgovara. Pozivao ga je da izađe iz kupatila i da mirno reše problem. Međutim, kada je izašao iz kupatila Marko je pucao prema policajcu iz lovačke puške - pojašnjava izvor blizak istrazi.

On kaže da je Tubin ranjen krenuo da beži u zaklon i uspeo je da uzvrati vatru i dva puta zapuca prema Marku, ali ga nije pogodio. Policajac se potom zateturao i Šabić je navodno s puškom išao za njim. Ranjenom policajcu u pomoć su pritekla dvojica Šabićevih komšija, koje su ga povukle i sakrile uz ogradu.

- Policajac je bio teško ranjen, jer ga je sačma pogodila i rasula se po celom stomaku i natkolenici. U toj pucnjavi geleri od sačme okrznuli su po obrazu i Markovu ćerku - priča izvor blizak istrazi.

Šabić je nedugo nakon toga uhapšen, dok je Tubin sanitetskim vozilom prevezen u prijedorsku bolnicu. Svedoci pričaju da su njegove kolege plakale kada su videle u kakvom je stanju bio, odnosno da mu je stomak doslovno bio otvoren.

Hirurg Marko Beronja rekao je da je policajac primljen u stanju šoka, s teškim povredama trbuha.

- Imao je veliku prostrelnu ranu od puške sačmarice, kao i povrede tankog i debelog creva, te trbušnog zida sa masivnim hematomima i krvarenjem. Četiri hirurga su mu spasavala život i operacija je trajala tri i po sata. Premešten je na intenzivnu negu, ali je, nažalost, podlegao sat vremena iza ponoći - rekao je Beronja.

Foto G. Vila Kuća u kojoj se desila tragedija

Istragu o slučaju vodi Republičko javno tužilaštvo RS, kome je MUP RS protiv Šabića dostavio izveštaj za teško ubistvo policajca i pokušaj ubistva supruge i oca. Šabić ima kriminalni dosije i važi sa psihički nestabilnu i veoma problematičnu osobu. Dovođen je u vezu sa zloupotrebom narkotika, a protiv njega su 2016. i 2018. podnošene krivične prijave. Prvi put zbog napada na policajca kojeg je šamarao u policijskoj stanici, a drugi put zbog nasilja u porodici.

OTAC DVOJE DECE

UBIJENI Slađenko Tubin bio je porodičan čovek i iza njega su ostala dvojica sinova i supruga, koji žive u Brezičanima. Kolege o njemu imaju samo reči hvale i kažu da je bio izuzetan čovek, te policijski službenik za svaku pohvalu.

- Profesionalno, bio je primer kako jedan policajac treba da se odnosi prema poslu. Što bi se reklo, sve je radio po "pe-esu". Bio je dobar čovek i kolega...

PORUKA KOLEGA

MUP RS se dirljivom porukom oprostio od kolege na svom fejsbuk-profilu.

- MUP RS je noćas ostao bez policijskog službenika Slađenka Tubina, koji je prilikom intervencije u slučaju nasilja u porodici teško ranjen vatrenim oružjem. Ubrzo je podlegao ranama. Bio je dobar kolega i policajac, koji je za tri dana trebalo da proslavi 48. rođendan. Neka mu je večna slava!