OKRUŽNO javno tužilaštvo u Banjaluci obustavilo je istragu protiv Mirka Repca (69) i Predraga Vokića (59), koji su u februaru prošle godine uhapšeni u okviru policijske akcije "Ometač".

Posle hapšenja policija je saopštila da se terete da su na parkinzima u Banjaluci specijalnim uređajima ometali daljinsko zaključavanje vozila, što su iskorišćavali kako bi iz vozila krali novac i razne predmete. Međutim, prijavljeni su samo za posedovanje "ometača", podobnih za izvršenje krivičnog dela.

Istraga je obustavljena u nedostatku dokaza, a u odluci tužilaštva navodi se da je nesporno da su Repac i Vokić u svojim vozilima imali "ometače", ali nije dokazano da su ih koristili.

Mirko Repac za "Novosti" kaže da mu je to hapšenje nanelo ogromnu štetu, budući da se bavi javnim poslovima. Pojašnjava da nikada u životu nije bio ni kod sudije za prekršaje, a morao je da čeka više od godinu dana da dokaže svoju nevinost iako je to, kako tvrdi, policiji bilo poznato već dan nakon hapšenja.

Pročitajte još - Banjaluka: Opustošili desetine vozila elektronskim napravama

- Znali su da sam nevin, jer u vreme tih krađa za koje su nas teretili, nisam bio na teritoriji BiH. To su utvrdili uvidom u dokumentaciju Granične policije BiH - rekao je Repac, dodajući da se "ometači" koji su pronađeni u njegovom vozilu koriste za razne svrhe.

TUŽIĆE MUP RS

MIRKO Repac kaže da će zbog hapšenja i neugodnosti koje je doživeo podneti tužbu protiv MUP RS.

- Tužiću ih i tražiti odštetu za svu nepravdu koju su mi naneli. Ja sam teški srčani bolesnik i trebalo je da idem u SAD na lečenje, ali su mi tada oduzeli pasoš s vizom za SAD i tek sada su ga vratili - kaže Repac.