UOČI sednica Glavnog odbora SDS, na kojoj će biti reči o unutarstranačkim izborima, a koja će biti održana 21. aprila u Istočnom Sarajevu, konačno su otvorene karte za mesto predsednika SDS. Načelnik Opštine Teslić Milan Miličević u petak je potvrdio da je jedan od kandidata za predsednika Srpske demokratske stranke.

- Kandidat sam za budućeg predsednika SDS. Stavljam tačku na dalje komentare - rekao je kratko Miličević novinarima u Tesliću.

Predsednik SDS Vukota Govedarica je rekao da će biti više kandidata za predsednika te stranke, a jedan od njih, kako se moglo naslutiti, biće ponovo i on.

Dodao je da u SDS postoje dve struje, "jedna koja vuče stranku ka političkom protivniku i druga koja je u većini i koja želi da bude u službi naroda".

Milovan Cicko Bjelica, potpredsednik SDS, nakon objave kandidature Miličevića poručio je da, kada neko uspe da pobedi toliko puta na izborima u svojoj opštini, sredini koja ga dobro poznaje, najbolji je pokazatelj kako treba da se radi.

Pročitajte još - Milovan Bjelica: Kandidovaću se za predsednika SDS!

- Biti uz svoje građane, slušati ih i uvažavati njihovo mišljenje, i prepoznati potrebe svakog čoveka i zajednice. E, takav čovek nam treba na funkciji predsedinka državotvorne organizacije kakva je Srpska demokratska stranka. Milan Miličević je delujući u svojoj opštini, postao prepoznatljiv u svakoj opštini u RS. Ne samo da uspešno dobija izbore, nego se odlično nosi i sa pritiskom i rukovodi vanrednim situacijama, kao što je to bio slučaj sa nedavno održanim referendumom za njegov opoziv - poručio je Bjelica.

RASKOL POSLE IZBORA ODMAH nakon završenih oktobarskih izbora, zbog lošeg izbornog rezultata, došlo je do velikih raskola u SDS i zatražena je ostavka kompletnog rukovodstva stranke na čelu sa predsednikom Vukotom Govedaricom. Ipak, nakon višemesečnih trzavica aktuelno rukovodstvo je ostalo, uz obećanje da će što pre organizovati izbore za predsednika i sve organe stranke.

On kaže da je Miličević snagom svoje ličnosti, organizacionim sposobnostima, čak i bez neke podrške vrha sopstvene stranke, uspeo da do nogu potuče svoje političke protivnike.

- Moramo li podsećati da je naspram sebe imao bivšeg ministra, da je iz Teslića i sadašnja predsedinca Republike Srpske. Smatram da je gospodin Miličević kadar da svoj model i način rada, svoj patriotizam i ophođenje kako prema građanima, tako i prema svim članovima stranke, ali i drugim političkim subjektima u Srpskoj i BiH, primeni na čitavu organizaciju SDS - ističe Bjelica.

Dalje kaže, da Miličević iz svakog njegovog obraćanja i javnog nastupa, prosto ne deli stranku na pobednike i gubitnike, iako je on uvek pobednik.

- Ne deli ni Srpsku na "istok i zapad", jer je čovek i sa istoka i sa zapada, jednostavno čovek Republike Srpske. Mora se istaći da on ne gradi, niti je gradio svoju karijeru dodvoravajući se bilo kome, niti stvarajući neprijatelje i protivnike - poručio je Bjelica, i dodao da narod Romanije deli njegovo mišljenje da je Miličević idealan kandidat za predsednika SDS i u tome ima punu podršku članstva stranke i naroda Sarajevsko-romanijske regije.

Pročitajte još - RAT U SDS: Govedarici "crveni karton" pa - smena?