U školskoj trci u okviru "Vivija ran end mor vikend" festivala u Banjaluci učestvovalo je više od 1.200 učenika osnovnih i srednjih škola, a najbrže učesnike dočekala je ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.


Trivićeva je istakla značaj banjalučkog polumaratona, koji je već postao brend međusportskim aktivnostima.


- Veliki značaj ovog festivala je u tome što su organizovane i aktivnosti u kojima učestvuju učenici, među kojima na ovaj način promovišemo zdrav način života, rekla je Trivićeva.


Ona je dodala da je plan Ministarstva da se sport u školama izdigne na viši nivo, te da se povećava broj časova fizičke aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ: Veliki as brzine iz školske klupe

- Podaci govore da je to neophodno kako bi imali zdrav način rasta i razvoja dece, rekla je Trivićeva.

Sportski direktor banjalučkog polumaratona Rada Račić izrazila je zadovoljstvo što su ovogodišnji festival otvorili osnovci i srednjoškolci, koji su došli iz 17 osnovnih i 10 srednjih škola.


Nadam se da će veći deo ovih mladih ljudi koji su učestvovali danas u trci da se posvete sportu i formulisati se kao sportisti, reka je Račićeva.


Ona je izrazila zahvalnost rukovodstvu škola čiji su učenici učestvovali u trci na organizaciji i posvećenosti da aktiviraju školarce.