U Banjaluci je u petak potpisan ugovor o distribuciji TV signala van granica BiH između predstavnika "Telekoma" Srbija, Radio-televizije Republike Srpske, banjalučke ATV i K3 TV iz Prnjavora. Predstavnici RTRS i "Telekoma" Srbije su potpisali i protokol o saradnji u vezi sa zajedničkom proizvodnjom novog televizijskog serijskog programa.

Vladimir Lučić, koordinator za mediju i internet Telekom Srbija grupe zahvalio se predstavnicima televizija što žele da učestvuju u njihovom projektu.

On je istakao da je potpisivanje ugovora o distribuciji signala sa televizijama u Republici Srpskoj, veoma bitno za ovu kompaniju.

- Hoćemo kao Telekom Srbija da investiramo u kvalitetan sadržaj, izjavio je Lučić i dodao da će u saradnji sa RTRS napraviti kvalitetne serije na koje će obje strane biti ponosne i koje će se pamtiti u narednih 50 godina. Naveo je da će te serije imati svetsku promociju na najjačim svjetskim platformama, poput Netfliksa i HBO.

Generalni direktor RTRS ranije je najavio da će Telekom Srbija u naredne tri godine finansirati najmanje dve serije u produkciji RTRS,kako bi se angažovali resursi naše medijske kuće, ali i pojedinih kulturnih institucija.

Pročitajte još - Srpski Telekom kupuje albanski

- Sve televizije u Republici Srpskoj su se suočavale sa nelegaalnim prenosom signala van BiH. Imali smo puno problema jer je bilo mnogo "divljih" distributera koji su naše kanale na nelegalan način distribuisali na razne platforme i već nekoliko godina vodili smo s njima bitku da bismo legalizovali distribuciju signala RTRS, a takođe i ostale televizije, istakao je Milinović.

Onje izrazio zadovoljstvo što je Telekom Srbija grupa preuzela ekskluzivnu distribucuju oba kanala RTRS naglasivši da ne postoji neko ko bi to mogao bolje i kvalitetnije da radi.

- Monitoring je njihov, uz saradnju sa nama i našim advokatskim timovima. Dakle, ko bude želio da gleda ove kanale sa nacionalnom frekvencijom, mislim na Republiku Srpsku, moraće da se obrati Telekom Srbija grupi i sa njima definiše uslove i sve što iz toga proizilazi - rekao je on.

Milinović je istakao da je danas veliki dan za legalizaciju distribucije TV signala širom sveta.

Vedran Škoro, direktor ATV iskoristio je priliku i čestitao RTRS današnji jubilej povodom 27 godina rada. Naveo je da ugovor ima višestruk značaj.

- ATV višestruko dobija potpisivanjem ugovorom sa velikom i moćnom kompanijom kao što je Tekekom Srbija. Pre svega, povećanje zastupljenosti programa ATV u savremenim distributivnim platformama, kao i unapređenje dostupnosti programa ATV za gledaoce u dijaspori i celom svetu. Takođe dobijamo pravnu sigurnost, kao i značajnu finansijsku dobit. Telekom Srbija, ovim ugovorom dobija ekskluzivno pravo na distribuciju našeg programa širom sveta, izjavio je Škoro.

Branko Dakić, direktor K3 zahvalio se što su prepoznati kao kanal vredan učešća u ovakvom projektu.

- Velik broj naših gledalaca nas prati u inostranstvu i ovo je značajno za nas, naveo je Dakić.