MINISTARSTVO unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske podnelo je prijavu Republičkom tužilaštvu protiv Miloša Obradova iz Pala zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Damira Ostojića (42), zvanog Šijan, i teškom ranjavanju njegove nevenčane supruge Sandre Jošić (40).

Pročitajte još:UHAPŠEN SAUČESNIK U UBISTVU ŠIJANA: Priveden Stefan Samardžija (FOTO)

U MUP RS navode da je Obradov osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom, koji je ranije pritvoren, i još jednom nepoznatom osobom učestvovao u zločinu.

Nezvanično saznajemo da mu se na teret stavlja da je kao i Samardžija u Sarajevu učestvovao u krađi "škode oktavije" koja je potom prevezena za Banjaluku, da bi kasnije bila korišćena u ubistvu. Navodno je pomagao i u praćenju žrtve i u bekstvu pucača, čiji identitet nije otkriven.

Pročitajte još: UBISTVO U BANjALUCI: Vatra uništila tragove ubistva!

Inače, Miloš Obradov se već nalazi u pritvoru KPZ Zenica zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Šijan je ubijen 5. septembra prošle godine u Banjaluci. Kritične noći on se s Jošićevom terencem "rendž rover" vraćao kući, a ubica ih je čekao u zasedi. Kada je Šijan usporio vožnju da skrene u svoju ulicu, ubica je prema njima sasuo smrtonosni rafal iz automatske puške.

Tokom napada na Damira Ostojića Šijana ispaljeno je najmanje 15 metaka, i on i njegova nevenčana supruga su pogođeni sa više hitaca. Šijan je na mestu ostao mrtav, dok je Sandra Jošić čudom preživela.