Ski-centar "Ravna planina" sa Pala predstavio je letnju turističku ponudu koja obuhvata vožnju gondolom, planinarenje, ribolov, jahanje, kao i gastronomsku ponudu na vidikovcu.


Portparol Ski-centra "Ravna planina" Jelena Mičić izjavila je novinarima da da ovaj centar ima najveći rast posećenosti u regionu.

- Rad i zalaganje izdvaja nas od drugih, tako da nam je ova zimska sezona bila najuspešnija sa više od 100 dana skijanja, istakla je Mićićeva i dodala da je ostvareno 800.000 vožnji.

Ona je dodala da je cilj ski-centra da budu posećeni i leti i da rade 365 dana u godini.

Mičićeva je istakla značaj letne sezone koja nudi veliki broj sadržaja, poput biciklizma po uređenim stazama dugim 20 kilometara, hajkinga, alpinizma, zip-lajna.

Ona kaže da se uređenim planinskim stazama od Ravne planine može doći do Jahorine i Romanije.

PROČITAJTE JOŠ: Najpovoljnije skijanje nudi Jahorina

Mičićeva ističe da je na dva veštačka jezera moguće bavljenje svim sportovima na vodi, kao i da se u jednom jezeru uzgaja pastrmka koju posetioci mogu pecati i pripremati na roštilju.

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić rekao je da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspaniziji, što potvrđuje činjenica da je zimska sezona na Ravnoj planini i Jahorini bila najupsešnija do sada.

- Skijaški centar „Ravna planina“ ispunjava sve uslove prema FIS standardima, održavaju se sva takmičenja koja su prošla homologaciju, imaju veštačko osnežavanje i to potvrđuje da su ozbiljan ski centar, istakao je Tošić.

On je dodao da je Ravna planina izletište koje nudi brojne sadržaje i postaje kompaktna turistička celina zahvaljujući investitoru i vlasniku kompleksa Veljku Golijaninu koji je učinio mnogo za grad Istočno Sarajevo i opštinu Pale.


Predsednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica naglasio je da je Ravna planina jedan od najznačajnijih turističkih potencijala, kao i Jahorina.

- Dajemo veliku podršku porodici Golijanin koja je vlasnik ovog turističkog potencijala i Olimpijskom centru „Jahorina“ koji je imao jednu od najuspešnijih sezona. Želimo da i naredne sezone u oba skijališta budu takva, rekao je Lasica.