Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić predstavio je u ponedeljak sugrađanima kompromisnu trasu budućeg autoputa kroz ovaj grad koja je 16 kilometara kraća od ranije tražene i ide severnim delom Semberije kako je i planirala Vlada Republike Srpske.

Na sastanku sa predstavnicima mjesnih zajednica Mićić je rekao da je Vlada u ponedeljak jutro odbila trasu na južnom delu Semberije koja je godinama bila dio prostornih planova grada, ali je Bijeljini omogućeno da sama napravi trasu poštujući zahev da ide severnom stranom i da bude što kraća i što jeftinija.

Pročitajte još - Za auto-put tri milijarde evra

Prema njegovim rečima, ponuđena nova trasa prišla je gradu na zadovoljavajućih pet kilometara, sa dva uključenja na sadašnjem kružnom toku prema Pavlovića putu i iza industrijske zone u Obarskoj. Spojne tačke sa Srbijom su Rača i Pavlovića most.

Mićić je istakao da je prednost kompromisne trase i da zahvata manje plodnog zemljišta, nema rušenja industrijskih objekata ni kuća nego se provlači između sela.

Prema njegovim rečima, sada treba čekati saglasnost Vlade za ovu trasu koja će potom ići na usvajanje u Skupštinu grada. Okupljeni predstavnici mjesnih zajednica podržali su novi predlog trase auto-puta.