Modriča, 24.03.2019.god. - Odbojkaški savezi Republike Srpske i Srbije imaju dugogodišnju uspešnu saradnju na osnovu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske. Iz te saradnje rodila se najbolja odbojkašica Evrope i sveta Tijana Bošković, pa Brankica Mihajlović, Slađana Erić i još mnogo drugih odbojkaša i odbojkašica koji su proslavili Republiku Srpsku i Srbiju.Zbog toga je pokrenut zajednički projekat rada sa najmlađim kategorijama u traženju i stvaranje novih asova.Krenulo se iz Modriče jednog od najvećih odbojkaških centara u Srpskoj.


-Radili smo tri časa sa 26 predpionirki i pionirki Modriče koje su rođene od 2004 pa do 2007 godine. Pored nekih elemenata sa loptom obavili smo morfološko-motorička merenja, Daćemo trenerima upustva za rad sa njima dalje. Naša želja je da se pomogne klubovim savetima i edukacijom u ovom uzrastu. Prvi rezultati se očekuju za jedan olimpijski ciklus. Najbolje iz ove generacije biće pozivane na kompove po Srbiji i pratićmo njihov rad.- rekao je Željko Šćepanović selektor ženske pionirske reprezentacije Srbije

U modričkoj sportskoj dvorani u reprezentativne odbjkašice izrasle su počev predratnih odbjkašica Svetlane Ilić, Mirele Marić, Slobodanke Cvejanović, Alimire Ćarić, Snežane Mijić, Vanda Lavrnić pa do današnjih dana Jovane Blagojević, Drgane Ilić, Aleksandre Vidović i aktuelne reprezntativke Milane Božić.


Pročitajtejoš: MODRIČA: Put Svetog Save put srpske sreće (FOTO)


- I ovde je kao u Srbiji, ima dece zainteresovane za odbojku, retko srećemo ekstreme ali smo došli u Republiku Srpsku da vidimo ima li novih Tijana, Brankica i gde se to one rađaju. Najvažnija je selekcija to je ovo što sada radimo.Niko nemaa neki recept kako se rađaju šampioni ali je najbitnija naša saradnja i tu smo za ovaj klub i njihove trenere.- obećala je Biljana Mihajlović direktor ženske reprezentacije Srbije za mlađe kategorije


Među selektovanih 26 pionirki odbojkaškog kluba Modriča traže se novi asovi ovog sporta.Traži se nova Tijana i Brankice, možda će to za par godina biti baš trinaestogodišnja Izabel Miler.


- Probala sam mnoge sportove ali na nagovor mame sam otišla u odbojkašku dvoranu i tu ostala. Odbojka je nešto posebno i sanjam da jednog dana igram u ovoj dvorani pred punim tribinama.- otkriva svoje snove Izabel.


Paralelno sa radom sa najmlađim odbojkašicama projekat saradnje dva Saveza predviđa i edukacija trenera koji rade sa najmlađima po klubovima.U odbojkaškom klubu Modriča angažvali su mlade i školovane trenere koji su još aktivni kao igrači poput, Branka Brestovca, Srđana Becuna, Jovane Blagojević Bozoljac, zatim Bojana Lazića i Dragane Vujanić. I oni su upijali zananje na javnom odbojkaškom času ponosni što su došli prestavnici svetskih i evropski šampionki da im nešto pokažu. U klubu očekuju od ove saradnje nove uspehe, Projekat održavanja javnih odbojaških časova nastavlje u Bijeljini, Banja Luci, Bileći i Palama.