NEPOZNATA osoba koja se predstavila kao radnik "Vodovoda" uzela je iz stana jedne starice u Bileći 2.000 evra i 8.000 maraka. Prema nezvaničniminformacijama, prevarant je ušao u kuću žene koja ima 85 godina i zatražio da proveri česme, jer navodno voda negde kaplje. Kako su naveli u Policijskoj upravi Trebinje, u toku je rasvetljavanje teške krađe.

I u Centru za socijalni rad Bileća dobili su informaciju da se pojavila nepoznata osoba koja se predstavlja kao njihov radnik i nudi pomoć. Tim povodom iz ove ustanove oglasili su se saopštenjem za javnost.

- Zgroženi smo činjenicom da postoje oni ljudi koji računaju na dobrotu i naivnost ljudi, kako bi ostvarili svoj lični cilj, u konkretnom slučaju počinili prevaru, predstavljajući se lažno kao radnici Centra za socijalni rad koji nude pomoć, a zapravo im je cilj doći do određene ciljne grupe i ugroziti njihovu sigurnost - naveli su u Centru za socijalni rad.

Pročiatjte još - INCIDENT U BANjALUCI: Uhapšen osumnjičeni da je krao iz javne kuhinje

Ovim slučajem, kažu, najčešće su pogođene starije osobe, koje žive same.

- Zloupotreba naše profesije i najosetljivije kategorije društva postaje sve češća u našoj lokalnoj zajednici. Ovim putem apelujemo na sve građane da ne ukazuju poverenje nepoznatim licima, i da ne veruju u pružanje lažne pomoći - dodaju u Centru.

LEGITIMACIJE

RADNICI Centra za socijalni rad poseduju validne legitimacije, shodno tome, molimo građane da bez njenog pokazivanja ne dozvoljavaju pristup privatnom posedu. Takođe, obaveštavamo javnost da su lica koja se lažno predstavljaju muškarci, a među zaposlenim u Centru za socijalni rad Bileća nema zaposlenih lica muškog pola - naveli su iz Centra za socijalni rad.