Više od 150 skijaša iz Kine boravilo je na Jahorini tokom zimske turističke sezone radi priprema za Olimpijske igre 2022. godine u toj zemlji, saopšteno je danas iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Iz Olimpijskog centra ističu da je, osim odlične ponude za rekreativce, Jahorina ove godine privukla i profesionalne skijaše iz Kine koji su oduševljeni njenim prirodnim lepotama i uslovima za zimske sportove, te su sve preostale smeštajne kapacitete rezervisali do kraja skijaške sezone.

- Blizina međunarodnog aerodroma, bezvizni režim BiH i Kine sigurno su neke od prednosti zbog kojih su kineski skijaši došli na Jahorinu, mada su najvažnije idealno uređene skijaške staze za alpsko i nordijsko skijanje, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još - Dobojsku bolnicu sada grade Kinezi


U saopštenju se naglašava da će pozitivna ocena kineskih skijaša, ali i odlična ocena koju je Jahorina dobila i poslije organizacije Olimpijskih igara za mlade sigurno poboljšati kompletnu turističku sliku BiH u svetu.

Iz Olimpijskog centra dodaju da će sljedeći veliki izazov za Jahorinu biti organizacija "Evropa kupa" koji će sigurno pozicionirati ovu planinu u sami vrh evropskih skijaških destinacija.