ŽENA V. L. (38) iz Dervente ovih dana uhapšena je vozeći pijana za volanom i poslata na trežnjenje u Policijsku stanicu, jer je vozila sa preko 1,5 promila alkohola u krvi. Tačnije "naduvala" je 2,28 promila, što se po novom zakonu tretira kao teško pijanstvo.

Saobraćajci su bili šokirani kada su u gluvo doba noći, u 3.50, zaustavili nesavesnog vozača u Ulici Marije Bursać, koji je krivudao "golfom", i ustanovili da se radi o ženi.

Pročitajte još: PIO CELE NOĆI, PA SEO ZA VOLAN: Vozio sa 4,59 promila alkohola u krvi

- Policajci su još kod jednog kafića uočili vozilo koje se kretalo veoma nekontrolisano. Bilo je pitanje kada će skrenuti, prevrnuti se ili zakucati u nekoga. Sustigli su ga u Ulici Marije Bursać, a kad je vozač spustio staklo, policajci su ostali u šoku, jer je za volanom bila žena - kazuje naš izvor.

No, ni to nije sve, alkotestom je utvrđeno da je žena u sebi imala ne samo nedozvoljenih 0,8 promila alkohola u krvi, koji je automatski isključuje iz saobraćaja, nego i više od 1,5 pa je, zbog teškog pijanstva, šalju na "hlađenje". "Naduvala" je čak 2,28 promila!

Pročitajte još: Novosađanin (72) vozio sa 4,05 promila alkohola u krvi i - bacao petarde

Žena je odmah odvedena u stanicu na trežnjenje. Uz lišavanje slobode dobila je i novčanu kaznu od 400 KM, dva kaznena boda i dva meseca zabrane upravljanja vozilom.

Nedavno je u Brodu uhapšen pijani pešak J. B. (59) koji je ugrožavao saobraćaj, krivudajući kolovozom sa 2,03 promila alkohola u krvi.

REKORDERKE

POTPAROLKA PU Doboj Dragana Kerkez kaže da je samo u dve trodnevne akcije, u januaru i februaru, kod pojačane kontrole vozača pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno i sankcionisano njih 207, a 28 vozača je lišeno slobode.

Od početka godine zbog alkohola sankcionisano je više od 300 vozača. Osim V. L., među tolikim muškarcima, rekorder je još jedna Dervenćanka, 24-godišnja M. M., koja je 29. januara "golfom" prašila drumovima nadomak Dervente. Tu je i uhapšena i poslata na trežnjenje, nakon što je kod nje otkriveno gotovo 2,64 promila.